Havazás | nosztalgiaposzt

Vártam, vártam, hogy olyan posztot tehessek fel, ami tele van a havas tájon tett sétánk közben lőtt fotókkal… de hiába, mifelénk nem akar idén esni a hó. (Vagy ha reggel szállingózik is egy kicsit, estére nem marad belőle semmi.) Vágyakozva nézem az instára feltöltött hófödte tájak képeit és a gyerekkori nagy havazásokon nosztalgiázok. Szebbnél szebb emlékeim vannak, mintha a telek csak szánkózásról, hóember építésről, meg a jégen csúszkálásról szóltak volna. Végül előkerültek a régi albumok is, ezekből mutatok most képeket és olvashattok néhány ötletet, mivel tehetjük teljessé a még visszamaradt februárt – hó nélkül is -, amíg megérkezik a tavaszi napsütés. 🙂 Csupa klisé, de mégis…

Te örülsz, vagy inkább bosszankodsz a havazáson? Én pont, mint Lorelai Gilmore, rajongok a hóért. Egyszerűen mindent varázslatosabbá tesz! Sokak szerint az egyik jele annak, hogy lélekben még gyerekek maradtunk, ha boldoggá tesz minket a hóesés. Ezt nálam a hólapátolás, szélvédő kapargatás és a veszélyes utak se tudták megváltoztatni. A tél beköszöntével minden évben várom, hogy megérezzem a közelgő havazás illatát.

Havas napokon ki akarna a házban maradni? Annyi klassz dolog van, amit csak ilyenkor lehet csinálni… miért halasztanánk el a pillanatot?

Kezdve a lehető legegyszerűbb örömtől, amikor belelépünk a ropogósan tiszta hóba. Utánozhatatlan élmény, szinte felér egy terápiával! 😀 A friss hóban sétálni, és közben érezni és hallani is ahogy a ropog a talpunk alatt.

Aztán ott vannak a hógolyócsaták! (Az utóbbi évek havazásairól az egyik kedvenc emlékem, amikor a csendes vasárnapi utcán sétálva a szüleimmel hatalmas hógolyócsatába kezdtünk, amíg le nem lassított mellettünk egy autó, tele ismerősökkel persze…) De egyszerűen beledőlni a vastag hótakaróba, és hóangyalt formázni is szuper érzés. Kit ne tenne boldoggá?

Szánkózni felnőttként is ér! 😉 Gyerekek nélkül is. A menő síelés és snowboardozás helyett is. Bár én nem tudom, hová tűnhetett az évek során a gyerekkori szánkóm – talán valamelyik padláson bújt el? -, de a régi, Nyúldombon töltött szánkózós esték emlékei mindig jobb kedvre derítenek. Hóembert építeni pedig az örök klasszik! Soha nem fog kimenni a divatból. Nem kell jégszobor művésznek lenni hozzá, mindegy mekkora a hasa és a feje, vagy mennyire göcsörtös, van-e répaorra, kalapja… csak az élmény számít. 🙂

Végül a havazás nélkül is könnyen megvalósítható téli örömök bakancslistája következik:

 • barátnőkkel forrócsokit inni – jó sok tejszínhabbal (az egyetlen évszak, amikor gondban vagyok, hogy kávét kérjek vagy forrócsokit… #firstworldproblems)
 • bevackolni a fotelbe egy letehetetlen könyvvel (mint Az essexi kígyó, ha még nem olvastátok, kezdjetek bele)
 • almát sütni a sütőben (most simple – most delicious és isteni az illata!)
 • vagy bármilyen más sütit – ilyenkor sokkal több kedvem van recepteket kipróbálni, mint nyáron
 • örülni, ha szikrázóan süt a nap és metszően hideg a levegő
 • elmenni egy workshopra és valami szuper új készséget elsajátítani
 • érezni, hogy jó hazaérni a meleg lakásba
 • elmerülni egy kád forró, habos fürdőben
 • borozós társasjáték-estét tartani barátokkal
 • érezni, hogy lassan felmelegszik a hideg paplan, ahogy bevackolsz alá
 • FARSANG!!! (ezt a lehetőséget nem lehet kihagyni!)

És ti mit terveztek februárra? 🙂