Könyvfesztivál | 2017

Hóban, fagyban, esőben, de a könyvfesztivál nyitónapján részt kellett vennem! Szerencsére anya mindig szívesen velem tart, jó pár éve hagyomány nálunk. Csütörtökön még egészen más a hangulat, nincs tömeg, a kiállítók még nem fáradtak el, és a levegőben érezni lehet az újdonság varázsát.

Az előadásokat és a dedikálásokat nem nekem találták ki, de a standok között szeretek nézelődni, érdekességeket felfedezni és összemosolyogni a többi korán érkezővel. Aztán amikor már mindent körbejártunk háromszor, a végén még az erkélyről figyeljük a színeket, fényeket, hangokat és megbeszéljük mi mindent láttunk. Ezt a részt szeretem benne talán a legjobban! 🙂

Konkrét listával szoktam készülni, de mindig elcsábulok még egy-két darabra, főleg a mesekönyvek és az idegen nyelvűek között.

Idén először Lauren Graham könyvét szereztem be a GABO-nál. A Gilmore Girls hatalmas kedvencünk anyával, eszméletlen, mennyi közös pontot találunk benne minden egyes újranézéskor, de erről majd a könyv után még mesélek. 🙂 Aztán jött az Outlander következő része, skócia-elvonási-tüneteim egyetlen enyhítője és az Északi mitológia, amit a könyvtárból egy pár nappal ezelőtt olvastam el, és szerettem volna a könyvespolcomon is látni. (A szolgálólány meséje szerepelt még a kívánságlistámon, de sajnos nem jelent meg a fesztiválra.)

A Használati utasítás Izlandhoz anyának tűnt fel és nagyon jót beszélgettünk a könyv fordítójával (a Magistra kiadó vezetőjével) az élményeinkről, és hogy milyen hiánypótló is lesz ez a kötet itthon. A Delta Vision kiadónál igazán lelkes könyvajánlást kaptam Gemmell Trója sorozatára és végre megszereztem a 77 novellagyűjteményt is, amit már tavaly kerestem. A Középkorról szóló könyvet ajándékba kaptam, a gyűjtemény része lesz. 🙂 Ó, és el ne felejtsem, vettünk egy 25 Beautiful Homes magazint, mert az angol otthonok nézegetéséből sosem elég, főleg amikor a házfelújítás lázában égünk. 🙂