Kedvenc filmek | Movie Tag

YouTube-on, HeyJulie videójában találkoztam először ezekkel a kérdésekkel és bár date nélkül, de szívesen megosztanám veletek a válaszaimat.

1. Melyik volt az első meghatározó film, amit láttál?

Ez egy fogós első kérdés! 😀 Ha visszagondolok, a Disney rajzfilmek jelenetei keverednek az amerikai kertvárosokban lakó gyerekek életképeivel… de talán a legmeghatározóbb az Úton hazafelé volt. Nem tudtuk elégszer kivenni a tékából, annyira imádtam. Az első őrületeim egyike pedig a Pocahontas volt (az ágytakarótól kezdve a kedvenc poharamig mindennek pocahontasosnak kellett lennie… hiába, rajongónak születni kell). A kicsit kevésbé ismert Hercegnő és a kobold is nagy hatással volt rám, minden egyes alkalommal úgy izgultam, mikor fognak felébredni a horkoló koboldok!

2. Mi volt az utolsó film vagy sorozat, amit láttál?

Az Outlander utolsó részei. Mennyit kell megint várni a következő évadig?

3. Mik a kedvenc filmjeid?

Szerintem már mind tudjátok, hogy az egyik az Átkozott boszorkák. 🙂 És az sem meglepő, hogy a Gyűrűk Ura trilógia is ide tartozik. Nagy kedvencem a 2003-as Pán Péter, amit sikerült megszerettetnem az unokahúgaimmal is, így velük most bármikor újranézhetem! Az utóbbi időben egy filmet se avattam fel kedvencnek, de régebben a végtelen hosszú (legalábbis visszatekintve úgy tűnik…) nyári szünetekben rengeteg filmet vettem elő újra meg újra, az egyik megunhatatlan a 2005-ös Büszkeség és balítélet volt, aminek a mai napig tudom az egész angol és magyar szövegkönyvét. 😀 Ebbe a kategóriába tartozott még a Pearl Harbor, az Artúr király, a Hideghegy, a Csokoládé, A múmia, vagy például A Karib-tenger kalózai is… és még jó pár.

4. Milyen műfajú filmben lennél te karakter?

Az első ötletem a kosztümös dráma volt (bár lehet, csak az előző kérdés nosztalgiahulláma hatott rám túl erősen), olyan szereppel például, mint Ada a Hideghegyből.

Egy brit vígjátékot is el tudnék képzelni, amiben egy anya és lánya próbálnak felújítani egy régi skót udvarházat, és közben beilleszkedni a falu életébe – ehhez most egészen sok ihletem lenne a mindennapjainkból. 😀

De szívesen lennék egy fantasy-ben (mint például a Csillagpor) erdei boszorka, aki szuper tanácsokat ad a főszereplőknek és akinél felkészülhetnek a végső nagy ütközetre.

Vagy egy road movie is nagyon tetszene 🙂 ahol a szereplők bepattannak a minivan-be, hogy keresztülvágjanak Amerikán. Nem is sejtve, milyen kalandok és váratlan fordulatok állnak előttük. Hangulatos zenével, gyönyörű képekkel az erdőkről, hegyekről és a dinerekben elszürcsölt reggeli kávékról… (Anya erre szavazott, szerinte ez illene hozzám a legjobban!) 😀

5. Ki játszana téged egy filmben?

Talán Liv Tyler, Arwen miatt mindig ő állt hozzám a legközelebb. A másik cosplayem, Lyanna szerepére pedig szerintem tökéletes lett volna Jess de Gouw, így neki is nagyon örülnék! 🙂 Nektek eszetekbe jut még bárki? Mindig is szerettem ezzel a kérdéssel játszani, de másokat annyival egyszerűbb kitalálni!

6. Mi a top 3 kedvenc sorozatod?

Még egy kegyetlen kérdés… 😀 Most éppen a Stranger Things, az Outlander és talán a The Crown. (Voltak korszakaim, amikor elsőnek biztos a Game of Thrones-t, a Downton Abbey-t, a Vikingeket vagy a The Walking Dead-et mondtam volna, a gimiben pedig egyértelműen a Supernatural volt a legnagyobb kedvencem…)

7. Mi idegesít legjobban egy filmben?

A szinkron. Ha van rá mód, messziről kerülöm és inkább meg se nézek egy filmet, ha csak szinkronos verziót találok hozzá. Rengeteget elvesz az élvezeti értékéből és folyamatosan próbálom leolvasni a színészek szájáról mit mondhatnak igazából. A régi kedvenceimnél – ahol megszoktam a magyar hangot – kevésbé zavar, de azóta mindet megnéztem eredeti nyelven is. Nagyon várom azt a pillanatot, amikor a moziban sem kérdezik meg, hogy biztos a feliratos vetítésre szeretnék-e beülni!

8. Mi az a film vagy sorozat, amit sohasem fogsz megnézni?

Passz… Sok film van, ami egy cseppet sem érdekel, de ha valaki kifejezettem ajánlaná, biztos adnék neki öt perc esélyt.

9. Melyik színésszel, színésznővel vagy filmrendezővel találkoznál szívesen?

Nagyonnagyon szuper lenne a Stranger Things 3. évadának forgatásán eltölteni pár napot, a színészekkel és a készítőkkel lógni… 😀 olyan jófej csapatnak tűnik! Szívesen szállítanám nekik a kávét, vagy segítenék a bébiszittelésben.

Jó lenne az Outlander-ből Sam és Caitriona párosát is látni élőben, például egy con beszélgetős panelén, utána pedig készíteni néhány közös fényképet – igazi rajongóhoz méltón.

A Hobbit szereplőgárdájával pedig egy skót pubban szeretnék bulizni egyszer 😀 Biztos vagyok benne, hogy fergeteges hangulat lenne!

10. Mi az aktuális kedvenced, amit most láttál, vagy most szeretnél megnézni?

Egyértelműen a Stranger Things. Az első évadot is szerettem, de a második végén (pedig nehezebb volt belerázódni) valami bekattant és amint befejeztem, újranéztem a legeslegelső résztől az egészet… semmi máshoz nem volt kedvem. Most pedig egy csomó 80-as évekbeli film van a várólistámon, amik a sorozat készítőit inspirálták! Fogalmam sincs, mikor fog elmúlni ez az őrület…

Nagyon kíváncsi vagyok a ti válaszaitokra is!!! Írjátok meg posztban vagy kommentben, nem győzők mindenkit ezekkel a kérdésekkel zaklatni a környezetemben… 😀 egyszerűen imádtam a válaszaikat és hogy mindenki milyen másképp reagál!