Őszi vasárnapok & séták

Igazi sétaimádók vagyunk, de annyi biztos, hogy ősszel élvezzük a legjobban.  A fák színes levelekbe öltöznek, az idő is már skóciás – pont annyira, hogy feltegyünk egy kalapot és gumicsizmát húzzunk. A kertünk végéből indulunk, ráijesztve néhány békésen pihenő szarvasra, aztán kóborlunk, amerre a kedvünk tartja és “amerre a szél kószál.” 🙂 Ha követtek instán, minden vasárnap láthatjátok a #bestwaytospendsunday tag alatti képeinket a környékről és a felfedezőútjainkról. Legyen akár szitáló eső, akár köd, az egyik legjobb őszi program a hétvégékre.

A hosszú séták rengeteg előnye közül néhány, amit garantálni tudok: 😉

  • Nyugodtabbak lesznek a hétköznapok

… és a világot is szebbnek látjuk, mert a sétálás segít levezetni a stresszt, csökkenti a szorongást és a depressziót. Segíti az alvást is – a lépések számával arányosan a háborgó gondolatok is elcsitulnak.

  • Több energiánk és életerőnk lesz tőle

… ha elmész sétálni, egyszerűen eltűnik a fáradtságod. És még csak bonyolult útmutatás – hogyan vedd a levegőt és mekkorákat lépj – vagy felszerelés sem kell hozzá, csak indulj el!

  • A séta stimulálja az agyat és erősíti a figyelmet

… ha a természetben sétálunk, még a memóriánk is dolgozik, ráadásul nézelődés közben élvezhetjük a környezetüket, a szép tájat, a színeket és a kellemes időt.

  • A séta öröm, főleg, ha megoszthatjátok valakivel

… nem az a lényeg, hogy odaérjetek A pontból B pontba, hanem az, hogy milyen a közte levő út. Letérhettek a kijelölt ösvényekről, megállhattok egy-egy fotóra, gyűjthettek színes leveleket, fenyőtobozokat, madártollakat, vagy ugrálhattok farönkökről… 😀 #nevertooold

Miért kell a lányokkal állandóan sétálni? Ha még nem tudjátok, nézzétek meg ezt a videót! A stand up nem éppen az én műfajom, de ez megér egy pillantást. 😀