Top5 utazás – 1. Izland

Idén a házvásárlás (és felújítása) miatt nem tervezünk nagyobb utazást, de az elmúlt években szebbnél szebb helyeken jártunk. Hétvégén egy kicsit nosztalgiáztam az ott készült képeinken és párat szeretnék megmutatni nektek is, hátha kedvet kaptok valamelyik úticélhoz!

Izland évekig a bakancslistám első helyén állt. Egy sziget, amit vikingek népesítettek be, ahol a természet nagy része érintetlen, egy ország, mely a feminizmusban élen jár, és ahol az emberek a tündérek védelmében útépítések ellen tiltakoznak. Na meg persze itt forgatták a Trónok Harca számos jelenetét is. Naná, hogy menni akartam!

Az izlandi táj hihetetlenül változatos. A hegyeken és a mohás sziklákon kívül láttunk vízeséseket, aktív gejzírt, gleccsert, fortyogókat, vulkáni krátert, fűvel borított kunyhókat. Voltunk a Þingvellir Nemzeti Parkban, az amerikai és az eurázsiai lemez találkozásánál, ahol a világ első parlamentjét alapították. Ellátogattunk a kővé vált trollokhoz, a fekete homokkal borított tengerpartra, és még egy bálnalesen is részt vettünk, és bár a bálnák elkerültek minket, minden pillanatát élveztem!