Könyves Karácsony | 2017

Kinek van még hátra az ajándékok beszerzése? Nekem még nincs ünnepi hangulatom, de az ajándékajánló dömping már hetek óta ostromol, és most én is becsatlakozok az áramlatba. A Karácsony nálunk nem lenne igazi, ha a fa alatt nem lapulna egy-két könyv is, így ha még tanácstalanok vagytok, mit vásároljatok a hozzátok közel álló könyvmolynak, itt jön néhány ötlet.

A lázadó feministának:

…aki biztos, hogy értékelné a Botrányos hercegnők rövid és hangulatos megemlékezéseit bátor, rafinált, vagy éppen őrült hercegnőkről. Hasonló gyűjtemény A ​történelem rettegett asszonyai is, ami arra inspirál, hogy utánaolvassunk ezeknek az érdekes történeteknek. Az ​olvasó nők veszélyesek egy gyönyörű album, amiben a kiválasztott festményeket, rajzokat és fényképeket rövid szövegek kísérik a nők olvasási szokásainak alakulásáról. Az idei év legújabb dobása pedig az Esti ​mesék lázadó lányoknak című kötet, ami apróságokat és a felnőtt nőket is egyaránt arra bátorít, hogy merjenek nagyot álmodni.

A kényelmes otthonülőnek:

…aki a skandináv életmódot követi ugyan már évek óta, de most a legújabb divatőrületből ihletet meríthet, hogyan tegye még meghittebbé és tartalmasabbá az otthon töltött perceket, tökéletes választás lehet a dán Meik Wiking vagy Louisa Thomsen Brits Hygge könyve. A svéd szemléletű Lagom, vagy Az ​otthon melege, ami egészen karácsonyi hangulatú borítót kapott.

A menthetetlen geek fangirlnek:

…csak a két legnagyobb fandomot figyelembe véve, a Game of Thrones rajongók örülhetnek az idén már itthon is megjelent képregény verziónak, vagy a hihetetlenül részletes westerosi történelemkönyvnek, A ​tűz és jég világa című monstrumnak. A Harry Potter rajongóknál pedig telitalálat lehet az illusztrált kiadás, vagy a Fantastic ​Beasts legújabb angol változata, amibe elképesztően gyönyörű festmények kerültek minden egyes lapra.

Akit hajt a vándorvágy:

…és bármikor nyakába venné a nagyvilágot, a Regényes ​úti célok új bakancslista elemeket adhat, Vigh Bori könyve pedig praktikus segítséget nyújt az út megtervezéséhez. A Világlátó térképkönyv az utóbbi évek legklasszabb ajándéka, nekem az izlandi verzió van meg és órákig tudnám nézegetni, amikor csak kinyitom. És ha már itt tartunk, a Miért ​éppen… Izland? nagyon hangulatos kis ízelítő ehhez a távoli szigethez (de kötött gyapjúpulcsit ajánlott mellékelni hozzá!) 😉

És aki szívesen szélesíti a látókörét:

A ​fák titkos élete megmutatja mennyi apró csoda és titok rejlik a lombsátor alatt. A ​csend ereje az introvertáltak világába ad bepillantást. A Hajnali szex bár nem botránykönyv, mint a fülszöveg állítja, de vitathatatlanul érdekes (és nagyon kíváncsi lennék, ki hogyan fogadná ajándéknak). 😀 Kreativitásról és inspirációról pedig határozottan a Big Magic a legnyerőbb választás.

Nem kedvelem a címkéket, de büszkén vállalom, hogy ezt az ötöt egyszemélyben képviselem. 🙂