Tavaszi kedvencek | 2017

Hogy telt el ilyen gyorsan a tavasz? (Mintha csak most kezdtek volna virágozni a fák és még messze nem készítettem róluk elég képet…) Közben a házfelújításunk bár nem gőzerővel, de beindult.  Rengeteget bontottunk, a vízvezetékek teljesen le lettek cserélve, és a tetőfedők is végeztek már a részükkel. Most a kőművesekre várunk. És folyamatosan aggódunk persze valamin. A hétvégéken szerencsére jutott időnk különböző programokra és kirándulásokra is, a hétköznap esték nem lettek volna az igaziak sorozatnézés nélkül, és a kezem ügyében mindig volt egy-két könyv is.

Ebben a posztban összegyűjtöttem, mi tetszett a legjobban az elmúlt három hónapban. 

Könyvek:

  • A lélek botanikája nagyon meglepett. Nem vártam túl sokat a történettől, csak egy kis ihletet és ráhangolódást a kertészkedéshez. Azonban a halvány rózsaszín árnyalat és a virágszirmok egy sokkal érdekesebb titkot rejtettek az emberi motivációkról, kapcsolatokról, és a botanika történelmi szerepéről. Liz Gilbert intelligens humoránál és nyílt gondolkodásánál jobbat pedig el se tudnék képzelni hozzá!
  • Ólomerdőt néhány évvel ezelőtt már olvastam és nagyon élveztem a hangulatát, de az Üveghegy mégis sokáig porosodott a polcomon. Most tavasszal felelevenítettem a történetet az első rész szép új kiadásával, és rögtön folytattam is a második kötettel. Egyszerűen imádok ebben a mesebeli erdőben barangolni a tündérekkel.
  • Erdőimádóként A ​fák titkos élete kiemelt helyen szerepelt a várólistámon. Sok jót hallottam róla és én se tudok mást mondani, mint hogy érdemes olvasni ezt a könyvet. Mennyi apró csoda és titok rejlik a lombsátor alatt…

Filmek/Sorozatok:

(Se Outlander, se Game of Thrones, se Vikings, mégis mit lehetett nézni tavasszal?)

  • Március végén fejeződött be a This Is Us sorozat és én az utolsó részeket már alig bírtam kivárni! Semmi nem tudta lekötni a figyelmem, mert csak ezen a sztorin járt az eszem. Teljes érzelmi túladagolás minden rész.

Nem létezik olyan savanyú citrom, melyből ne keverhetnél iható limonádét.

Forrás: Tumblr

  • De a tavasz legmeglepőbb sorozatának a Big Little Lies-t választanám. A témája miatt, a karakterek miatt, a végső megoldás miatt. Nagyon betalált.
  • (Zárójelben és csak nagyon csöndben jegyzem meg, de az Egynyári kaland második évada igazi guilty pleasure nekem… Az első évadot még csak nem is láttam, de ezzel a három résszel most nem tudok betelni.) 😀

Programok:

  • A Könyvfesztivál idén is ugyanolyan jó volt, mint minden évben. Lődörgés a standok között, nézelődés és újdonságok zsákmányolása… 😀 A szerzeményeim közül kettőt már el is olvastam. Lauren Graham könyve és Az északi mitológia is szuper választás volt.
  • Hagyományőr rendezvények közül kettőn voltam. Az első Történelmi Vásáron márciusban, és a Tatai Patarán május végén. Alig várom a következőket! 🙂
  • Cosplayes fronton az utóbbi idő legnagyobb dobása a Középfölde Fesztiválunk volt. Nagyon élveztem, rengeteg látogató jött (sokan beöltözve, aminek külön örültem), jól sikerültek a programok és az idő is nekünk kedvezett. Idén a MondoCon-on bújhattam először Arwen bőrébe, aztán egy erdei fotózáson. (De most egy ideig sajnos nem lesz alkalmam viselni a jelmezt.)

Sok apró dolog is boldogított tavasszal. Virágszedés az unokahúgaimmal, bográcsos halászléfőzés a nagyszüleimnél, csapatépítő könyvtáros kirándulás a munkatársaimmal, fagyizás a barátnőmmel és a kisfiával, és persze a kávézások… 🙂 A virágok, amiket az olvasók hoznak a könyvtárba, és azok a szombati ügyeletek, amikor virágkoszorús tündérként várjuk a kölcsönzőket.

Remélem, a nyár is sok új élményt tartogat. 🙂