Kedvenc könyveim 2019-ben

Az idei évben a legnagyobb hatással Michelle Obama könyve volt rám. Mindig (vagy legalább is a Carpool Karaoke óta abszolúte) kedveltem, de megismerve a személyes történetét, most becsülöm csak igazán. Őszintesége, intelligenciája és nyitottsága hihetetlenül inspiráló és motiváló. Tényleg kiemelten fontos értékeket képvisel, és közben annyira gördülékeny hangvételű az írása, hogy igazi élményt is nyújt.

Amit a legjobban szerettem olvasni és elmerülni a világában: az Outlander 5. kötete… Tegyük hozzá, hogy egy nagyon boldog időszakban olvastam, amikor tökéletesen passzolt a hangulatomhoz. 🙂 Valószínűleg most már mindig ez az időszak fog ehhez a regényhez kapcsolódni bennem 🙂 A szereplők közötti kapcsolatok, apró gesztusaik és mozdulataik annyi plusz tartalommal bírtak, amit semmi más nem tudott volna átadni.

Szabó Magda végigkísért egész évben: először egy Álarcosbálba hívott, amivel teljesen kikészített, aztán a tikkasztó nyári hőségben is vele tartottam és elmesélte Zeusz küszöbén tett nagy görög útjának történetét, végül a fagyos téli napokon megismerkedtem az újonnan kiadott karácsonyi írásaival is.

Regények, amik annyira tetszettek, hogy a saját polcomon is ott a helyük: az Eufória – új-guineai antropológusaival és érdekes kérdéseivel; a Mrs. Hancock-féle könyv – sellőkkel, kurtizánokkal és a várakozás érzéki atmoszférájával; a Mások között – a könyvtárak imádatával és a walesi tündérekkel; valamint az év utolsó olvasmánya, a hatalmas meglepetést okozó Ezüstfonás – jégszörnyekkel, tűzdémonnal és okos lányokkal. 😉

Annak is örülök, hogy végre megismertem Virginia Woolf Orlandoját is a POKET könyvek jóvoltából, és Claude Monet Vizililiomjainak születését a Dühödt ámulat oldalairól.

Mindenkinek izgalmas olvasmányokban gazdag új évet kívánok!

Az előző évek kedvencei: 20162017, 2018