Őszi kedvencek | 2019

Az ősz, amikor két hónapig még nyár volt. Az ősz, amikor egyetlen poszt sem született (de nem csak ide, még instára se….) Az ősz, amit mégis hihetetlenül élveztem. Jöjjön egy kis memo, miről is szólt:

Filmek / sorozatok:

Years and Years – az idei év legnagyobb dobása! A britek elképesztően zseniálisak ebben, úgy mutatnak be globális (és szörnyen aktuális) problémákat hétköznapi embereken keresztül, hogy konkrétan éreztem milyen hatással van mindez a saját életemre is… :’D Hasonlít a Black Mirrorra, csak nem annyira a technikai fejlődésre, hanem inkább a társadalmi/politikai változásokra koncentrál. Brexit, menekültek, Trump, Kína, atombomba, bankcsőd… kegyetlen jövőkép, ideje lenne tenni ellene.

♥ Sorozatokból nem volt hiány most ősszel: az Időbevándorlók szintén egy érdekes jövőképet festett le, de kicsit elrugaszkodottabb köntösbe öltöztette a menekültkérdést… mindenesetre jól ötvözte a skandinávok két legnagyobb erősségét – a vikingeket és a krimiket. 😛 Több régi kedvencet is folytattunk, végignéztük végre a This Is Us 3. évadát, a Poldark befejező részeit és a Shetland legutóbbi megoldásra váró bűntényét is.

♥ Náhány régóta halogatott filmre is sor került: a Tolkien például LotR rajongóknak kötelező darab (és bár a sztori ismerete nélkül nem hiszem hogy önmagában megélne, de így pont elég volt mindenből – barátok, szerelem, háború… nekem tetszett), a Két királynő pedig naná, hogy Skócia miatt volt a várólistámon – összességében szép felvételek, szuper szereposztás, érdekes feminista megközelítés, bár néha túl modern gondolatok jellemezték, de azért élvezhető feldolgozás.

♥ Plusz extra: rajzfilmek minden mennyiségben és szuper Jóbarátok maraton 😀

▽▴▽

Könyvek:

Diana Gabaldon: A lángoló kereszt 1-2. (Outlander 5. kötet) – Felkészülés a februárban kezdődő új évadra, aminek ez az alapja. 😉 Szinte egész ősszel csak ezt olvastam, és tényleg nem volt benne semmi egetrengető, mégis végig imádtam! Bármennyire is hosszú és hétköznapokat-részletező minden egyes kötete, egy percig se unatkoztam… Elveszni a szereplők közötti apró gesztusokban, az újabb és újabb bonyodalmakban és kalandokban, nekem megunhatatlan. Egyszerűen jólesik elmerülni benne. A tökéletes kikapcsolódás.

▽▴▽

Programok:

♥ Két hónapig minden héten kirándultam valamerre – igazán kihasználtuk a töretlen jóidőt. Keresztül-kasul bebarangoltuk a Pécs környéki dombokat: Égervölgy, Jakab-hegy, Zsongor kő, TV-torony, Tubes, Mandulás, Malömvölgyi-tó… és ott voltak a szekszárdi séták is, nem csak a Kilátóba, de a Gemenci erdőbe és Sötétvölgybe is.

Pécsi Állatkert – ovis korom óta nem láttam… most is pont ugyanakkora élmény!!! ♥

♥ Hétvégi társas-estek: barátok, beszélgetés, finomságok, zene, játék – Théba, Cluedo, Jumanji, Fedőnevek, Dixit, de az új kedvencem egyértelműen az Alhambra (szerájokat vegyetek!) 😛 és az idei Halloween a roxforti boszorkák gyülekezetével – teljes Harry Potter tematikában 😀

▽▴▽

A sorozat eddigi részei:

2017: Tavasz / Nyár / Ősz

2018: Tél / Tavasz / Nyár / Ősz

2019: Tél / Tavasz / Nyár