Hétszilvafás bemutatkozás

Két éve vettünk egy régi vidéki gangos házat egy dombok között megbúvó rendezett kis faluban, és belekezdtünk a felújításába – olyan Lorelai és Rory módon a saját Szitakötő Szállónk kialakításába. Most végre – sok-sok halasztás és nehézség után – elkészültünk és nyit a Hétszilvafás Vendégház és Rendezvényhelyszín Szálkán.

Honnan jött az ötlet, hogy vendégházat szeretnétek nyitni?

Régóta tervezgettünk egy olyan helyet, ahol a hasonló gondolkodású és érdeklődési körű lányok találkozhatnának. Egy helyet, ahol ki lehet szakadni a hétköznapok mókuskerekéből és akár új barátokra találni. Először csak a programszervezésen gondolkodtunk, de Szálkát már olyan rég szerettük – a környék gyönyörű: erdők, dombok, tavak – rengeteg időt töltöttünk itt, és mindig vágytunk itt egy házra is.

Szeretünk workshopokra járni és bepillantást nyerni különféle kreatív foglalkozásokba, de mindig hiányzik, hogy ezeken a pár órás rendezvényeken megismerjük a többieket, pedig rengeteg szimpatikus embert látunk. Innen jött az ötlet, hogy olyan programra is szükség lenne, ahol erre is van lehetőség.

Mi volt a koncepciótok a vendégház kialakításánál?

A ház nosztalgikus hangulata a régi spalettákkal és oszlopokkal azonnal megfogott minket, és biztosak voltunk benne, hogy ezt nem akarjuk elveszíteni a felújítás során. Emellett szerettük volna visszacsempészni a letűnt korok eleganciáját az enteriőrben, hiszen az utazásainknál nekünk is mindig szempont volt az esztétikai élmény. A szobák elrendezésénél a régi táborok átbeszélgetett éjszakái adták az inspirációt és a barátnőkkel közös utazások, a lánybúcsúk és szülinapi kiruccanások igényeihez próbáltunk igazodni. (De az egyik döntő érv a ház mellett a pincéje volt, amiből már akkor tudtuk, hogy egyszer hobbitlak lesz…) 😛

Milyen programokat rendeztek?

Van úgy, hogy szívesen elmennénk egy programra, de éppen egyetlen barátunk se ér rá… ezért szeretnénk olyan tematikus hétvégi rendezvényeket szervezni, ahová akár egyedül is el lehet látogatni. A programok alapját pedig mindig valamelyik kedvenc filmünk vagy könyvünk fogja adni, így már rögtön lesz egy közös pont, amiben a résztvevők osztoznak és el is kezdődhet a beszélgetés. 😉

Mi ezzel a célotok?

Leginkább az, hogy ne csak az online térben találkozhassanak a hasonló beállítottságú emberek. Ráadásul a környék csodálatos, a vidék minden élményével, és szeretnénk megmutatni másoknak is mindazt, amit szépnek, érdekesnek és értékesnek tartunk. Vendégházunknál kiemelt szerepet kap a tudatos életmód, a zero waste és cruelty free megoldások, illetve programjainkon vegetáriánus és vegán ételek lesznek. Ezzel is szeretnénk minél szélesebb körben felhívni a figyelmet egy harmonikusabb környezet kialakítására.

Az első 7szilvafás 7vége:

Mi más lehetne a tematikája, mint a minket is inspiráló Gilmore Girls!

A programok közt lesz kávékóstolás, mintha Luke kávézójában ülnénk, latte art tanulás, Sookie-féle cakepop díszítés, borkóstolás Emily és Richard stílusában és persze Stars Hollow-i hangulat minden mennyiségben!

JELENTKEZÉS

Időpont: 2019. augusztus 3-4. (szombat-vasárnap)

Helyszín: Hétszilvafás Vendégház és Rendezvényhelyszín

7150 Szálka, Petőfi u. 55.

  • 1 éjszaka (4 és 6 fős szobákban)
  • 2 nap tele szuper Gilmore Girls inspirálta programokkal (workshopok, előadások, játékok)
  • vacsora, reggeli és finom falatok egész nap (vegetáriánus menü)

Részleteket a program Facebook eseményénél találsz, illetve keress minket a [email protected] címen

Gyere és tölts el egy felejthetetlen hétvégét a Gilmore lányokkal!

 

Hétszilvafás Vendégház:
www.facebook.com/hetszilvafas.szalka
www.instagram.com/hetszilvafas

Az eddigi posztok vendégházunkról:

Erdő szélén házikó

Csajos házavató