Középfölde Fesztivál & Arwen

Gondoltatok már rá, milyen lenne Középföldén eltölteni egy napot? Kirándulni a megyében, mulatozni a hobbitokkal, inni egy pintet a Pajkos Póni fogadóban, megcsodálni Völgyzugoly vagy Lórien fenséges építményeit. A kalandvágyóbbak lehet megküzdenének néhány orkkal és nazgullal is… A Gyűrűk Ura Cosplay Klub ezt az élményt szeretné megosztani a többi rajongóval.

Május 27-én, szombaton, a Budakeszi Tündérkertben már másodszorra kerül megrendezésre Bilbó születésnapja. Középfölde díszletei között lesz jelmezverseny és divatbemutató, makett kiállítás és kézműves vásár. A kisebbek kipróbálhatják a hobbitok hagyományos játékait, utána pedig pihenésképp Gábor Emese meseíró olvas fel nekik A hobbitból. Lesznek tünde, törp és hobbit táncok, előadások Durin fiairól és a Nazgulokról, valamint az Ars Ensis lovagi kör és vívóiskola tart vívóedzést. A Pajkos Póni fogadó pedig egész nap várja a vendégeket (és mindazokat, akik kihagyták a második reggelit) a tündék útikenyerével, a lembasszal,  Csűrös Rozi zsírosdeszkájával, és persze délidőben Eowyn ragujával.

További részletek az esemény Facebook oldalán

Emlékeztek rá, mikor láttátok először a Gyűrűk Urát?

Én tízéves voltam akkor, és úgy jöttem ki a moziból A Gyűrű Szövetsége után, hogy megtaláltam az új példaképemet. Olyan akartam lenni, ha felnövök, mint az a tündelány! Kifinomult és méltóságteljes, olyan, akinek évszázadok bölcsessége rejlik a szavaiban. 😀 (Mit érdekelt akkor, hogy a történet nem menne át a Bechdel-teszten…) De ez az érzés az évek múltával sem halványodott el, és mire bekerültem a cosplayes világba, még mindig Arwen maradt az álom-karakterem. 🙂

A Középfölde Fesztivál lázában égve készítettünk a közeli erdőben néhány fotót. (A kirándulók legnagyobb meglepetésére!)