Anyák napja | Top5

Május első vasárnapja az a nap, mikor még a szokásosnál is jobban szeretném éreztetni Anyával, hogy mennyit jelent a nekem, hogy milyen hálás vagyok mindazért, amit értem tesz, és persze azért, hogy feltétel nélkül szeret. A mi anya-lánya kapcsolatunknál erősebb, csodálatosabb dolog számomra talán nincs is a világon. Szeretném most megosztani veletek, milyen közös programot szoktunk szervezni, hátha ez a néhány ötlet inspiráció lehet számotokra is, milyen lenne egy tökéletes nap.

Reggel:

1. Felkerekedünk, és elmegyünk valamerre kirándulni.

Ez lehet bármi: városnézés, erdei séta, vízparton lustálkodás, a lényeg, hogy mindketten élvezzük. Igazi kikapcsolódás, kötöttségek nélkül, amikor csak beszélünk és beszélünk, mindenről, amire a hétköznapok rohanása közben nincs idő.

Gyűjtsetek élményeket együtt ti is! Tegyetek egy nagy sétát kettesben, már maga az ötlet, hogy egy kicsit együtt legyetek is nagy örömet fog okozni. A városnézés közben pedig felfedezhettek olyan helyeket, amiket eddig még nem ismertetek. Biztos lehetsz benne, hogy mindkettőtöket feltölt és emlékezetes marad.

Napközben:

2. Ha már elszöktünk a világ elől, biztos, hogy beülünk egy kávéra, vagy kinézünk egy hangulatos helyet ebédhez, vagy elcsábulunk egy hatalmas adag fagyira.

Fotó: Appleheart Photography

3. Az együtt töltött idő a legjobb, de azért jólesik egy-egy kézzelfogható meglepetés is… Az összeillő gilmoros pólóinkból lett a kedvenc pizsink az évek során, de a kedvenc virágaiból kötött csokor is mindig telitalálat (főleg a kézzel írt személyes üzenettel egy csodaszép üdvözlőlapon).

Ha szeretitek az ékszereket, akkor jó alkalom, hogy összeillőt vagy akár egyformát válasszatok. Benevezhettek egy workshopra is, és elsajátíthatjátok például a szépírás művészetét, vagy a fotózás is jó ötlet, amit ha közösen éltek át, örök emlék mindkettőtöknek.

4. És ha már fotózás… a régi fényképeket is érdemes elővenni és a gyerekkori fotóalbumokat lapozgatni. Szerintem ez jó érzéssel tölt el mindenkit. Lehet közben nosztalgiázni és jókat nevetni. Igazi családi program.

Sőt, esetleg készíthettek egy albumot telis-tele régi képekkel, közös emlékekkel. Nemcsak fotókat tehettek bele, hanem például egy megőrzött rajzot, amit még oviban készítettetek neki.

Este:

5. A nap végére pedig közös filmnézést szoktunk szervezni. Akár moziban, akár otthon kényelmesen elnyúlva, egy régi kedvencünkkel.

Anyák napi újranézős filmjeink: naná, hogy leginkább a Gilmore Girls, már egy-egy epizód is feltölt; aztán ott van a Csokoládé, amitől kedvünk lenne nekünk is követni az északi szél hívó szavát; vagy az újabbak közül a Merida, ami az anya-lánya kapcsolaton kívül Skóciáról is szól – egyszerűen imádjuk! 🙂

A közös idő minden szülő számára öröm, és a legnagyobb ajándék, amit adhatunk, hogy vele töltjük a szabad időnket. (Sokkal többet érdemelnének egyetlen napnál…)

A tökéletes anyák napjához talán ezek túl nagy elvárások, de aggodalomra semmi ok! A legszebb napok anyukádnak mindig is azok lesznek, mikor váratlanul leped meg valamivel. Válassz egy napot, mikor látod, hogy fáradt vagy elfoglalt, és rejts el egy „szeretlek” cetlit a táskájában, vagy küldj neki egy szívecskét messengeren, esetleg hívd meg egy kávéra, fagyira. Hidd el, az ilyen hétköznapi apró dolgok számítanak.

És ne felejtkezzetek el a nagymamáitokról se! ♥