Tökéletes Anyák napi programunk

Május első vasárnapja az a nap, mikor még a szokásosnál is jobban szeretném éreztetni Anyával, hogy mennyit jelent a nekem, hogy milyen hálás vagyok mindazért, amit értem tesz, és persze azért, hogy feltétel nélkül szeret. A mi anya-lánya kapcsolatunknál erősebb, csodálatosabb dolog számomra talán nincs is a világon. Mindig tudjuk, mit gondol a másik, és lehetünk egymástól bármilyen távol, azonnal megérezzük, ha valami fontos dolog történt a másikkal – pont mint a filmekben…

Szeretném megosztani veletek, milyen közös programot szoktunk szervezni, hátha ez a néhány ötlet inspiráció lehet számotokra is, milyen lenne egy tökéletes nap.

Reggel:

1. Felkerekedünk, és elmegyünk valamerre kirándulni.

Ez lehet bármi: városnézés, erdei séta, vízparton lustálkodás, a lényeg, hogy mindketten élvezzük. Igazi kikapcsolódás, kötöttségek nélkül, amikor csak beszélünk és beszélünk, mindenről, amire a hétköznapok rohanása közben nincs idő.

Gyűjtsetek élményeket együtt ti is! Tegyetek egy nagy sétát kettesben, már maga az ötlet, hogy egy kicsit együtt legyetek is nagy örömet fog okozni. A városnézés közben pedig felfedezhettek olyan helyeket, amiket eddig még nem ismertetek. Biztos lehetsz benne, hogy mindkettőtöket feltölt és emlékezetes marad.

Napközben:

2. Ha már elszöktünk a világ elől, biztos, hogy beülünk egy kávéra, vagy kinézünk egy hangulatos helyet ebédhez, vagy elcsábulunk egy hatalmas adag fagyira.

Fotó: Appleheart Photography

3. Az együtt töltött idő a legjobb, de azért jólesik egy-egy kézzelfogható meglepetés is… Az összeillő gilmoros pólóinkból lett a kedvenc pizsink az évek során, de a kedvenc virágaiból kötött csokor is mindig telitalálat (főleg a kézzel írt személyes üzenettel egy csodaszép üdvözlőlapon).

Ha szeretitek az ékszereket, akkor jó alkalom, hogy összeillőt vagy akár egyformát válasszatok, hogy amikor ránéztek, mindig egymás jusson az eszetekbe. Benevezhettek egy workshopra is, és elsajátíthatjátok például a szépírás művészetét, vagy a manapság egyre divatosabb fotózás is jó ötlet, amit ha közösen éltek át, örök emlék mindkettőtöknek.

4. És ha már fotózás… a régi fényképeket is érdemes elővenni és a gyerekkori fotóalbumokat lapozgatni. Szerintem ez jó érzéssel tölt el mindenkit. Lehet közben nosztalgiázni és jókat nevetni. Igazi családi program.

Sőt, esetleg készíthettek egy albumot telis-tele régi képekkel, közös emlékekkel. Nemcsak fotókat tehettek bele, hanem például egy megőrzött rajzot, amit még oviban készítettetek neki.

Este:

5. A nap végére pedig közös filmnézést szoktunk szervezni. Akár moziban, akár otthon kényelmesen elnyúlva, egy régi kedvencünkkel.

Anyák napi újranézős filmjeink: naná, hogy leginkább a Gilmore Girls, már egy-egy epizód is szuper érzésekkel tölt fel; aztán ott van a Csokoládé, amitől kedvünk lenne nekünk is követni az északi szél hívó szavát; vagy az újabbak közül a Merida, ami az anya-lánya kapcsolaton kívül Skóciáról is szól – egyszerűen imádjuk! 🙂

A közös idő minden szülő számára öröm, és a legnagyobb ajándék, amit adhatunk, hogy vele töltjük a szabad időnket. (Sokkal többet érdemelnének egyetlen napnál…)

A tökéletes anyák napjához talán ezek túl nagy elvárások, de aggodalomra semmi ok! A legszebb napok anyukádnak mindig is azok lesznek, mikor váratlanul leped meg valamivel. Válassz egy napot, mikor látod, hogy fáradt vagy elfoglalt, és rejts el egy „szeretlek” cetlit a táskájában, vagy küldj neki egy szívecskét messengeren, esetleg hívd meg egy kávéra, fagyira. Hidd el, az ilyen hétköznapi apró dolgok számítanak!

És ne felejtkezzetek el a nagymamáitokról se! ♥