Januári motiváló | 2019

Rég nem kezdtem a januárt ilyen mély ponton, mint idén. Új kezdet, üres határidőnapló, tiszta lapok, amik csak arra várnak, hogy megtöltsük tennivalókkal – ennek pozitívnak kellene lennie, nem? Néztem mások 2019-es terveit és rá kellett jönnöm, hogy fogalmam sincs én mit írhatnék fel – bármit, ami jóleső várakozással töltene el… Évek óta egyetlen fontosabb cél érdekében annyi mindenről lemondtam és alárendeltem sok-sok elképzelésemet. De ez nem mehet már tovább, mert így nem marad semmi a lelkesedésemből. Kellett hozzá pár hét, de végre megvagyok. Most nem feladatok és célkitűzések fognak szerepelni a listámon, amit el szeretnék érni, csak kikapcsolódások, amik motiválnak egyik hétről a másikra. Kezd körvonalazódni, mivel dobhatnám fel az idei évet, és talán adhatok néhány ötletet nektek is, ha éppen hasonló cipőben jártok.

UTAZÁS

A lehető legjobb módja a feltöltődésnek. Ever! Mindegy, hogy hegyek közé, vagy tengerpartra, vagy villámvárosnézésre. Persze nem mindig egyszerű összeszervezni, megtalálni hozzá a megfelelő időt és társaságot is, aztán kisakkozni ki mennyi szabadságot tud kivenni, és mennyit tud ráfordítani… vagy elhatározni, hogy egyedül indulunk el. Engem most akármilyen úti cél boldoggá tenne. Pár nap szépséges Skóciámban, egy nagy londoni séta, vagy egy rövid hesszelés Kotorban – nem is nagy bakancslistás célok ezek, csak az eddig jól megszokott és megszeretett helyek. Szuper lenne, ha a lányokkal is össze tudnánk hozni a régóta emlegetett Portugáliát.

PROGRAMOK

Bármilyen időtöltés barátokkal. Bármilyen. Komolyan mondom. 😀 Nálunk bulikból nem volt hiány az előző évben sem, és remélem ez most is így marad, de egy mozizás vagy kirándulás is bármikor feldob velük. A borozós társasjáték-estek pedig az igazi telitalálat programok. Akár egy rég beváltat veszünk elő, akár egy újat próbálunk ki (az aktuális két kedvencem a Fedőnevek és a Concept). Egy-egy kávézást is szeretnék beiktatni azokkal a barátnőimmel, akikkel ritkábban tudok találkozni. Biztos vagyok benne, hogy jó lesz feleleveníteni a közös emlékeket ♥

KÖNYVEK

Amikor nincs kedvem abszolúte semmihez, mi jelenthetne jobb menekülést, mint az olvasás? 😀 Naná, hogy van egy csomó ötletem, miket kellene minél előbb sorra keríteni a várólistámról. Lesz itt minden: regények, életrajzok, kalandok, tragédiák, mesék, ami csak kell. Ha szeretnétek ötleteket, nézzétek meg a könyvajánló posztokat itt a blogon. Remélem találtok köztük olyant, ami tetszeni fog.

INSPIRÁCIÓ

A fotózás egyre fontosabb szerepet kap nálam, és szeretnék elmenni néhány érdekes fotós workshopra új technikákat elsajátítani – semmi tanfolyam, semmi kötelező kör, semmi vizsga vagy papír, csak a tanulás öröme.

A másik terület, ahol érzem magamban a kellő motivációt, az a selejtezés. 😀 Sose gondoltam volna, hogy ezt egyszer még kijelentem, de megszabadulni egy csomó feleslegessé vált dologtól, és látni ahogy egyre több hely szabadul fel – perpillanat felülmúlhatatlan érzés. (Csak ne jutna folyton eszembe Emily és Lorelai jelenete a téli részből… #sparklesjoy) 😀

MINDEN NAP

Az én szentháromságom: finom kávé + hosszú séta + forró fürdő. Tökéletes kombináció, higgyetek nekem 😉

Emlékeztek, hogy egy évvel ezelőtt még minden vasárnap a hatalmas sétáinkról posztoltam? Na, hát mostanában ezek is elmaradtak. Nagyon hiányoznak, úgyhogy jó lesz visszahozni a mindennapokba. (És amíg tartanak a havas napok, ki kell élvezni ezeknek is minden pillanatát…)