Januári motiváló | 2021

Tavaly januárban elmaradt a célokról és tervekről szóló poszt, de visszatekintve, talán nem is baj, hogy nem konkrét és nagy elvárásokkal indultam neki annak az évnek. Így sem volt könnyű elfogadni a kialakult helyzeteket, de legalább letisztult egy-két dolog, mire szeretnék jobban koncentrálni a jövőben.

▽▴▽

TUDATOSABB / FENNTARTHATÓBB ÉLET

Ki tudja, mit hoz az előttünk álló időszak, de úgy érzem, hogy amit befolyásolni tudok, – és lenne hova fejlődnöm benne – az a fenntartható, környezettudatos megoldások keresése és előnyben részesítése. Már jó ideje foglalkoztat a téma, évekkel ezelőtt átálltam növényi alapú étkezésre – és nagyon boldog voltam, hogy David Attenborough is ezt tartja a jövő egyik alappillérének – , régóta foglalkoztat a minimalista életszemlélet kialakítása, sokkal többre értékelem az élményeket a tárgyaknál, a minőséget a mennyiségnél, van kulacsom, vászontáskám és bambusz fogkefém… de mégis mindez nem elég. Sokkal több odafigyelésre és erőfeszítésre lenne szükség. Ezt tartom most a legfontosabbnak, nem csak személyes szinten, de társadalmilag is.

(Kitöltöttétek már a fenntarthatósági tesztet, ami megmutatja, hány Földre lenne szükség, ha mindenki úgy élne, mint ti? Meglepő eredményeket lehet kapni.)

▽▴▽

ÚJ PROJEKTEK

HelloDarling Studio

Két évvel ezelőtt, amikor eljöttem a könyvtárból, írtam egy posztot arról, addig hogyan alakult a karrierem. Azóta rengeteg új helyzettel és kihívással kellett szembenéznem, de az utóbbi egy év tehetetlensége alatt végre kikristályosodott, milyen irányba szeretnék haladni.

Létrehoztunk Anyával közösen egy kreatív dizájn stúdiót, ami ötvözi minden eddigi tudásunkat, szakmai tapasztalatunkat és erősségünket. Ha összetesszük, mi mindennel foglalkoztunk az évek során, jó hosszú a sor: grafikai munkák és illusztrációk készítése, logó és arculat tervezések, kiadványszerkesztés, közösségi média marketing, lakberendezés, dekoratőr feladatok, divat üzlet vezetése, vidéki turizmus népszerűsítése, fotózások, videós és tévés szerkesztői gyakorlat.

A HelloDarling Studio mindezt egyesíti és ez az új platform ezentúl lehetőséget biztosít olyan kreatív koncepciók bemutatására és megvalósítására, amivel segíthetünk más vállalkozásoknak is láthatóvá és megjegyezhetővé válni.

IG – @hellodarling.studio

▽▴▽

VárLak Projekt 

Ennek a projektnek a fő célja a hazai vendégházak egyedivé és megjegyezhetővé varázsolása lesz.

A saját vendégházunk létrehozása és népszerűsítése nyitotta fel a szemünket, mekkora igény lenne a hazai vidéki turizmus lehetőségeinek és minőségének javítására… Az elmúlt évben minden eddiginél nagyobb hangsúly került a belföldi lehetőségek feltérképezésére, de a szállások többsége kicsit elveszettnek tűnik a megnövekedett érdeklődés és az új közönség elvárásainak megjelenése óta. A vendégeik már nem retro falusi élményt szeretnének, hanem kikapcsolódást, méghozzá olyan szép és stílusos környezetben, amiben megvan a szállodák kényelme, mégis autentikusabb élményt ad.

Ezeket a szempontokat figyelembe véve szeretnénk segíteni a vendégházaknak a berendezésük felfrissítésével és átalakításával, egységes dizájn és arculat kialakításával, valamint a sikeres internetes megjelenésükhöz szükséges tanácsokkal.

IG – @varlakprojekt

▽▴▽

Gardrób Projekt

A másik fő projektünk a ruhákhoz és a fenntartható öltözködéshez kapcsolódik, a környezetvédelemmel karöltve.

Létrehoztunk egy online secondhand boltot, ahol minden vásárlás egy újabb fa elültetését támogatja. Amellett, hogy szeretnénk felhívni a figyelmet a tudatos ruhavásárlás fontosságára, és a válogatott darabok értékesítésével a körforgásban tartjuk a minőségi ruhákat, az egyik szívügyünkre – az erdők védelmére – szenteljük a beérkező összegeket. Az erdők jelenthetik az egyik kiutat az egyre súlyosabb globális ökológiai katasztrófából, és így talán mi is tehetünk valamit értük.

IG – @gardrobprojekt

▽▴▽

KIKAPCSOLÓDÁS

És ha már az erdőknél tartunk, remélem idén is annyi szuper kirándulásban lesz részem, mint az előző években. Ha megmarad a hosszú séták + finom kávék + forró fürdők szentháromsága, na meg érdekes könyvekre és filmekre találok, akkor nem is kell ennél több. 🙂

▽▴▽